Onderzoeken

Bij Plant Power Products hechten we veel belang aan onderzoek. Al 25 jaar volgen we wereldwijd onderzoek naar chitine en chitosan hydrochloride in de agrarische sector.

Ook onderzoeken we de werking van Hamerol zoveel mogelijk in de praktijk. Om onze kennis van de werking en toepassing van Hamerol verder uit te breiden, hebben we door heel Nederland (en ook in het buitenland) proef- en demovelden in verschillende gewassen en grondsoorten. Dit zijn velden bij akkerbouwers, bollentelers en groentetelers, maar uiteraard ook bij officiële onderzoeksinstituten.

Proef- en demovelden

Chitosan hydrochoride is een natuurlijk product dat onder wisselende omstandigheden verschillende resultaten geeft. De synthetische stoffen in chemische gewasbeschermingsmiddelen zijn over het algemeen stabieler qua werkzaamheid. Juist in de combinatie van chemische gewasbeschermingsmiddelen met Hamerol, om het beste van beide te benutten, zit de toegevoegde waarde. Doordat Hamerol een deel van de gaten in spuitschema’s (veroorzaakt door het wegvallen van chemische middelen die hun toelating verliezen) kan vullen, kan het een bijdrage leveren aan het resistentiemanagement. Bovendien is het in sommige gevallen mogelijk een deel van de chemie te vervangen door Hamerol.

Ook in teelten onder het PlanetProof-keurmerk levert het gebruik van bepaalde middelen soms strafpunten op. Wanneer het mogelijk is één van deze middelen te vervangen door Hamerol, kan juist een bonuspunt verdiend worden. In de teelt van groenten levert de toepassing van Hamerol een aanzienlijke reductie op van het residu.

Hamerol in het nieuws

Hieronder vindt u onderzoeken en artikelen die u een beeld geven van de werking en toepassingen van chitine en chitosan. Klik op de link om het volledige onderzoek of artikel in pdf te openen.

Chitosan verlaagt ziektedruk en verhoogt opbrengst

Plantversterkers blijken effectief in witlof

Hamerol in Van de Grond

Biostimulanten en plantversterkers zijn geen wondermiddelen

Peendag laat uitdagingen zien

Hamerol zorgt voor meer tal

Hamerol maakt planten weerbaarder en vitaler